Fyllda champinjoner

 
Fyllda champinjoner är ett utmärkt vegetariskt alternativ men också som tillbehör till andra rätter. Med lite färsk timjan ovanpå blir det godis. Så här gör jag 8 stora champinjoner:
 
8 stora champinjoner, gärna vita
2 schalottenlökar
1 liten vitlöksklyfta
ca 1 dl riven västerbottensost
ca 1 msk grädde
ca 1 msk sherry alt. konjak
rapsolja till pensling
smör till stekning
salt och svartpeppar
färsk timjan
 
Gröp ur champinjonerna och pensla dem med rapsolja. Lägg dem i en ugnssäker form, salta och peppra. Hacka schalottenlöken och svampfötterna, stek i smör till det är mjukt och får lite färg. Häll över i mixerburk. Tillsätt riven vitlök, grädde, sherry och hälften av osten. Mixa allt, smaka av med salt och peppar. Fyll hattarna med fyllningen och strö över resten av osten. Gratinera i ca 20 minuter i 225 grader varmluft. Strö timjan över vid serveringen.
 
 
Enkelt och gott!
 
//Ann-Sofie

Kommentera här: