Paj med kräftor och lax

Paj är ändå en bra rätt på våren. Den är perfekt till en buffé, till picnic-korgen eller i matlådan. Här har jag gjort en paj med fisk och skaldjurstema. Så här gjorde jag:
Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
2 msk vatten
salt
Fyllning
ca 300 g kräftstjärtar i lag
150 g kallrökt lax
en knippe färsk sparris
ca 1 dm purjolök
en knippe dill
Äggstanning
5 ägg
5 dl gräddmjölk
3 msk senap (slotts)
salt och peppar
Knåda ihop pajdegen och kavla ut den i en pajform, nagga degen i botten. Låt kräftorna rinna av väl, skär laxen i strimlor, skär sparris i cm-stora bitar men spara topparna till garnering. Strimla purjolöken och hacka dillen. Lägg allt i pajformen. Blanda till äggstanningen och häll över, lägg sparristopparna överst. Grädda i ugnen i 200 grader varmluft ca 30-40 minuter.
Låt pajen svalna lite innan servering, servera med en god sallad.
Varsågod!
//Ann-Sofie