Päronpaj med pinjenötter
Är det fest så är det❣ Denna lilla godbit passar utmärkt som dessert vid lite festliga tillfällen. En liten paj utan skal kan man väl trycka ner efter en middag. Så här gör jag 5-6 småpajer:
65 g smör
¾ dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
pinjenötter
ljus sirap
Klä en muffinsform med pappersformar så att inte pajerna fastnar när de gräddas. Smält smör i en kastrull, dra sedan kastrullen från värmen. Rör i socker, mjöl och bakpulver tills det blir en blank smet,. Skala och skär päron i cm-stora bitar. Varva päron och lite smet i formarna med päron underst och överst. Strö på pinjenötter och ringla sirap över. Grädda i 220 grader i 20-25 minuter. Låt pajerna svalna något innan tas ur formarna.
Servera med lätt vispad grädde och mer päron.
Inte så dumt!
//Ann-Sofie