Thaisoppa

 
Thaisoppa ger lite hetta och värme på hösten, du väljer själv vilken hetta du vill ha. Soppa är ett fantastiskt middagstips och resterna passar fint att frysa, om det nu blir något över.
Så här gör jag soppa till 4-5 personer:
 
Ca 300 g fläskfilé
250 g champinjoner
2 selleristjälkar
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek alt. 1 finhackad röd chilifrukt
2 köttbuljontärningar
1 liter vatten
400 ml kokosmjölk
1 msk soja
rivet skal och saften av en lime
smör att steka i
salt
maizena för redning
koriander
 
Strimla köttet fint, hacka lök och vitlök, skiva selleri och champinjoner tunt. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i svamp, selleri och lök och låt det bryna med en stund. Tillsätt buljong, vatten, kokosmjölk, soja och sambal oelek. Låt allt koka i ca 10 minuter. Rör ner limeskal och smaka av med salt, red av med lite maizena och pressa sist i limesaft.
 
Toppa soppan med färsk koriander och servera med bröd.
Jag gjorde grillade smörgåsar med smakrik ost och chilipulver.
 
อาหารอร่อย
//Ann-Sofie