Thaisoppa

Thaisoppa ger lite hetta och värme på hösten, du väljer själv vilken hetta du vill ha. Soppa är ett fantastiskt middagstips och resterna passar fint att frysa, om det nu blir något över.
Så här gör jag soppa till 4-5 personer:
Ca 300 g fläskfilé
250 g champinjoner
2 selleristjälkar
2 vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek alt. 1 finhackad röd chilifrukt
2 köttbuljontärningar
1 liter vatten
400 ml kokosmjölk
1 msk soja
rivet skal och saften av en lime
smör att steka i
salt
maizena för redning
koriander
Strimla köttet fint, hacka lök och vitlök, skiva selleri och champinjoner tunt. Bryn köttet i en stekgryta, lägg i svamp, selleri och lök och låt det bryna med en stund. Tillsätt buljong, vatten, kokosmjölk, soja och sambal oelek. Låt allt koka i ca 10 minuter. Rör ner limeskal och smaka av med salt, red av med lite maizena och pressa sist i limesaft.
Jag gjorde grillade smörgåsar med smakrik ost och chilipulver.
อาหารอร่อย
//Ann-Sofie