Fish and chips

Ett riktigt helgmys kan vara ett stort fat med fish and chips. Här har jag serverat min friterade fisk med pommes frites, friterad vårlök och en riktigt god remouladsås. Så här gjorde jag ca fyra portioner:
Börja med såsen, blanda alla ingredienser och ställ i kylen, den behöver dra i några timmar.
Remouladsås
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
0,75 dl bostongurka alt. hackad ättiksgurka
0,5 dl kapris
1 msk torkad dragon
hackad persilja efter smak
salt och svartpeppar
Friterad fisk
500 g torskrygg
vetemjöl
salt och svartpeppar
1 paket frityrsmet, mix alt. gör egen om du är ambitiös
Ca 1 liter frityrolja
Blanda till frityrsmeten enl. beskrivning på paketen, låt den vila i ca 10 minuter. Skär fisken i lagom stora serveringsbitar, salt och peppra väl. Värm oljan till 180 grader, doppa fiskbitar i vetemjöl och sedan i frityrsmeten. Lägg försiktigt ner i oljan och låt dem få fin färg, ca 3-4 minuter på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper, stoppa in i ugnen på låg värme medan du friterar resten.
Friterade grönsaker ex vårlök
Skär grönsaker i tunna bitar, doppa i frityrsmet och fritera i oljan som tidigare.
Njut!
//Ann-Sofie