Persiljejärpar

Äkta husmanskost är inte fel, särskilt på en söndag. Idag bjuder jag på härliga persiljejärpar, perfekta för både barn och vuxna. Så här gör jag ca 12 st:
800 g nötfärs
1 ägg
1-1½ dl vatten
salt och svartpeppar
1 kruka persilja
grädde och mjölk
soja
brun maizenaredning
Blanda ett ägg med ströbröd, vatten, salt och peppar, rör om och låt det svälla stund. Blanda i köttfärsen och forma till järpar. Gör en skåra i mitten och peta ner persilja (inte stjälkarna), nyp ihop dem och rulla mellan händerna så att de försluter sig.
Bryn järparna runt om med smör i en stekpanna, lägg över dem i en gryta. Bind ihop all persilja med ett bomullssnöre och lägg ner buketten i grytan. Häll på soja och gräddmjölk så att det nästan täcker järparna. Låt grytan koka upp och låt puttra i 15-20 minuter beroende på hur stora järparna är. Strö på maizenaredning och låt koka till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med god potatis och syrliga tillbehör.
Härlig söndagsmiddag!
//Ann-Sofie