Kycklingburgare med currydressing

Så här inför påsk kan väl en kycklingburgare passa fint, en riktig fredagsmiddag. Med friterade palsternackschips till blir det en riktigt barnvänlig middag. Så här gör jag 6 burgare:
500 g kycklingfärs
1 kruka persilja alt. andra färska kryddor om man så önskar
salt och peppar
Hamburgerbröd
sallad
rostade pumpakärnor
skivad spetspaprika
4-5 stora palsternackor
frityrolja
Dressing
2 dl creme fraiche
drygt 1 dl majonnäs
curry och gurkmeja efter eget önskemål men ganska mycket
salt och cajennpeppar
Börja med att röra ihop dressingen, den behöver stå kallt en stund för att dra sig, rör om flera gånger. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna tills det knäpper ordentligt.
Skala och hyvla palsternacka tunt i mandolin eller med skalare. Fritera palsternackan i omgångar i ca 180 grader varm olja tills chipsen får fin färg, lägg upp dem på hushållspapper för att rinna av. Salta dem.
Blanda färsen med salt, peppar och en hel kruka hackad persilja. Forma till 6 burgare och stek dem långsamt. Var noga med att de blir genomstekta.
Lägg ihop burgare med rostat hamburgerbröd, currydressing, sallad, paprikaringar, pumpakärnor och mer dressing, förstås!
Servera med de friterade chipsen.
Glad före påskmiddag!
//Ann-Sofie