Skinkmedaljonger Smokey Honey

Kotletter eller skivad fläskytterfilé är ganska vanliga ingredienser till en söndagsmiddag, eller hur? Varför inte piffa till dem lite med smokey honey. Med friterad persiljerot på toppen blir det fest. Så här gör jag denna söndagsmiddag:
Fläskytterfilé
1 påse smokey honey marinad

smör till stekning
1 röd paprika
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt
1 persiljerot
frityrolja
Delikatesspotatis
olivolja
salt
Tvätta potatisen och torka av dem. Lägg dem i ugnsform, ringla olivolja över och salta rejält. Rosta i ugnen på 200 varmluft tills de är mjuka rakt igenom, ca 30 minuter. Rör om dem några gånger för att få fin färg på alla sidor.
Under tiden friterar vi persiljerot. Skala och hyvla roten på längden så att det blir riktigt tunna strimlor. Värm frityroljan till 180 grader, fritera lite åt gången tills de blir gyllengula. Lägg upp dem på hushållspapper och salta dem direkt.
Rensa och skär fläskytterfilén alt. benfri kotlett i ca 1 cm skivor. Pensla skivorna med marianden och stek dem hastigt i smör, salta. Ta upp skivorna och lägg dem på ett fat. Skiva paprika och stek dem i samma stekpanna, lägg dem på fatet.
Häll grädde i stekpannan och rör i botten så att alla goda smaker följer med. Häll i resten av marinaden och soja, låt det koka upp. lägg köttet och paprikan i såsen och låt småputtra en stund. Smaka av med mer salt om det behövs.
Servera med rostad potatis och toppa med persiljeroten.
Härliga söndag!
//Ann-Sofie