Italiensk pytt

 
Tips på en härlig vardagsmiddag kan vara på sin plats, vi lider väl alla av idétorka mellan varven. Jag bjuder på en annorlunda pytt med pancetta och mycket grönsaker. Så här gör jag pytt till ca 4 personer:
 
Pytten
250-300 g pancetta
1 gul lök
2 paprikor i olika färger
1 liten aubergin
1 zuccini
2 vitlöksklyftor
olivolja
svarta oliver utan kärnor
basilikablad
salt och peppar
 
Tomatröra
1 burk kesella, 250 g
ca 6 soltorkade tomater samt lite av oljan
 
Börja med röran. Hacka tomaterna och rör ihop med kesellan och lite av tomatoljan. Ställ röran kallt fram till serveringen.
 
Skär pancettan och alla grönsaker i tärningar. Börja med att fräsa pancettan i olja på hög temperatur. När den är gyllengul och knaprig läggs alla grönsaker i pannan. Fortsätt att steka på hög värme i 5-7 minuter, rör om mellan varven. Salta och peppra. Strö över skivade oliver och strimlad basilika vid serveringen.
 
Servera pytten med tomatröran!
 
 
 
//Ann-Sofie
 

Kommentera här: