Brytbröd med ost och oregano

Ett bröd som alltid är populärt hemma hos mig är detta brytbröd. Jag serverar det till soppa, pasta eller på buffén. Till vardags eller fest spelar ingen roll eftersom det är enkelt att baka, men det är trevligt att servera ett helt bröd på bordet. Så här gör jag ett brytbröd:
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk oregano
50 g smör
3 dl mjölk
drygt 7 dl vetemjöl
Topping
1 ägg
lite oregano
riven parmesanost
Smula jästen och strö över salt, oregano och riven ost. Smält smöret, häll på mjölken och låt allt bli fingervarmt. Tillsätt detta och sist mjölet. Arbeta till en smidig deg och låt den jäsa i ca 30 minuter.
Ta upp degen på bakbord, knåda och dela i 12 delar, rulla varje del till en bulle. Lägg bullarna i en smord form och låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispat ägg, strö över oregano och ytterligare riven parmesamost om så önskas. Grädda brödet i ca 30 minuter i 180 grader varmluft. Låt brödet svalna i formen.
Ljummet bröd med smör på kommer ni inte att glömma
//Ann-Sofie