Picklad svamp

 
När man inte hittar så mycket svamp i skogen men ändå får ihop lite olika sorter brukar jag passa på att pickla den. Idag hittade jag lite kantareller, karljohan, sandsopp och fingersvamp. Fingersvampen har jag med mest för att den är fin i burken men den har också en lite pepprig smak.
 
 
Med en lag med smak av enbär och rosmarin förstärker man skogskänslan. Så här gör jag en burk med picklad svamp:
 
Rensa och dela ner svampen i lagom stora bitar och förväll dem tills vätskan kokat in. Lägg svampen i en ren burk.
 
Koka en lag:
½ dl ättika 12 %
1 dl socker
1½ dl vatten
10 krossade enbär
 
Häll lagen över svampen och stoppa i en kvist rosmarin. Låt svalna och ställ sedan i kylen. Efter 1-2 dagar är svampen perfekt men håller ett par veckor i kylen.
 
 
Ut och leta svamp!
 
//Ann-Sofie
 
 

Kommentera här: