Nubbesallad

Varje år diskuterar vi i familjen vad vi ska ha på julbordet. Vi brukar alltid testa något nytt varje år som då tillkommer men mycket lite tas bort, det börjar bli rätt omfattande, alltså. En rätt som aldrig diskuteras är nubbesalladen, den har en helig plats.
Den passar lika bra till påsk, midsommar och på vilken buffé som helst.
 
Det finns en massa åsikter om hur man gör nubbesallad men så här gör jag:
 
1,5 dl majonnäs
3 dl gräddfil eller creme fraiche
1-1,5 dl hackad dill
2 dl hackad purjolök
1 burk (80 g) röd stenbitsrom
1 burk (200 g) mästarmatjes
6-7 kokta potatisar
 
Blanda ihop majonnäs, gräddfil, dill, purjolök och rom. Skär sillbitarna i små bitar och lägg i tillsammans med ca hälften av spadet. Skär potatisen i tärningar och lägg i, rör om ordentligt. Låt stå övertäckt i kylen över natten för bästa smak.
Salladen kan kännas lös men tjocknar ordentligt när potatisen dragit åt sig vätska.
Trevlig första advent!
//Ann-Sofie