Päronpaj med pinjenötter

 
Är det fest så är det Denna lilla godbit passar utmärkt som dessert vid lite festliga tillfällen. En liten paj utan skal kan man väl trycka ner efter en middag. Så här gör jag 5-6 småpajer:
 
2 mogna päron
65 g smör
¾ dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
pinjenötter
ljus sirap
 
Klä en muffinsform med pappersformar så att inte pajerna fastnar när de gräddas. Smält smör i en kastrull, dra sedan kastrullen från värmen. Rör i socker, mjöl och bakpulver tills det blir en blank smet,. Skala och skär päron i cm-stora bitar. Varva päron och lite smet i formarna med päron underst och överst. Strö på pinjenötter och ringla sirap över. Grädda i 220 grader i 20-25 minuter. Låt pajerna svalna något innan tas ur formarna.
 
Servera med lätt vispad grädde och mer päron.
 
Inte så dumt!
 
//Ann-Sofie