Raggmunk med bacon och lingon

 
Raggmunk med bacon och rårörda lingon, då blir man lycklig 🙂
 
Raggmunk är en trevlig vardagsrätt när kassan är skral. Det tar lite tid att steka dem men det är mödan värd, jag lovar. Om man vill äta vegetariskt kan man byta ut bacon mot något annat tillbehör, varför inte en klick med smaksatt creme fraiche. Så här gör jag 12 raggmunkar, ca 4 portioner:
 
1 ägg
4½ dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
ca 600 g potatis
 
Börja med att steka bacon. Spara fettet, det använder vi till att steka raggmunkarna i, då får vi frasiga kanter.
Blanda ihop ägg, mjölk, salt och mjöl som en pannkakssmet ungefär. Skala och finriv potatisen, lägg dem i smeten direkt så att de inte hinner bli bruna.
Stek raggmunkarna i baconfett på medelhög värme i en liten stekpanna, min blir ca 15 cm i diameter. Låt dem steka några minuter på varje sida. Lägg de färdiga i ugnen på 75 grader så håller de sig varma under tillagningen.
 
 
 
Njut dem med bacon och rårörda lingon!
 
//Ann-Sofie