Kantarellpasta på trefot

 
I sommar fick jag möjligheten att laga mat på trefot vid Sveriges finaste växthus. I Dalsland fanns det kantareller tidigt i år och det måste man ju göra något riktigt gott av, eller hur?
 
Så här gjorde jag pastan:
 
400 g torkad pasta
2 syrliga äpplen
1 purjolök
Kantareller, ju mer desto bättre
smör
3-4 dl grädde
salt och svartpeppar
1-2 dl riven parmesan
1-2 msk sherry
1 paket bacon (frivilligt)
 
 
Koka pastan enl. beskrivningen.
Lägg rikligt med smör i grytan. Skala och hacka äpplen i cm-stora kuber, strimla en hel purjolök. Fräs äpple, lök och kantareller en stund, krydda med salt och peppar. Häll på grädden och låt allt koka ihop i 5-10 minuter. På slutet hälls lite sherry i grytan. Ta grytan av värmen och rör i den rivna parmesanosten, lägg i tills såsen blir krämig men nu får inte såsen koka igen.
 
Servera med nykokt pasta, knaperstekt bacon i bitar och mer parmesan. Om du vill ha den vegetarisk byter du ut bacon mot ex hackad persilja.
Eftersom vi åt i ett växthus hade vi möjlighet till nyskördade gurkor och tomater, inte illa.
 
 
 
Ja, vad ska man säga?
 
//Ann-Sofie