Hemmagjord chutney med citron

En god chutney är perfekt till de flesta rätter och vid alla tillfällen. Det är ganska enkelt att göra sin egen chutney, här kommer ett tips på min chutney med citron. En fräsch chutney som egentligen bara har ett fel, den tar slut för fort 🙃
Så här gör jag:
1 citron
1 rödlök
en bit ingefära, ca 2 cm
1 kanelstång
1½ dl socker
¼ dl ättika (12 %)
¼ dl vatten
½-1 röd chili
en nypa salt
Skala av allt gult skal på citronen och strimla smått. Skär ner fruktköttet i tärningar utan att det vita följer med. Hacka rödlöken, finhacka vitlök och ingefära. Blanda citron, lök, ingefära, socker, ättika och vatten i en kastrull, lägg i en kanelstång. Låt allt koka i minst 20 minuter.
Under tiden finhackas chilin. När chutneyn har kokat klart läggs chilin i tillsammans med en nypa salt. Låt svalna och häll upp den i en burk.
Chutneyn håller ca en månad i kylen.
//Ann-Sofie