Mormors cookies

Oj, oj, barnbarnen är på väg och då är det bäst att kakburken är fylld. Denna gång blir det cookies med mörk choklad och pistagenötter eller vit choklad och tranbär, det är bara att välja. Så här gör jag 18 cookies:
100 g smör
½ dl brunt farin
½ tsk salt
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 ägg
100 g mörk choklad
25 g hackade pistagenötter
alt.
100 g vita chokladknappar
40 g torkade tranbär
Smält smöret i kastrull och låt det svalna nästan helt. Hacka nötter och choklad grovt, blanda alla torra ingredienser. När smöret har svalnat rör jag ner de torra ingredienserna i kastrullen, tillsätt sedan choklad och nötter/tranbär och till sist ägget. Rör om och förvara smeten i kylskåp i minst en timma.
Rulla 18 bollar av smeten och lägg på plåt, max 9 st/plåt. Grädda kakorna i 10-12 minuter i 180 grader varmluftsugn alt. 200 grader med över och undervärme. Låt kakorna svalna på plåten.
Njut nu, snart är burken tom!
//Ann-Sofie