Yoghurtdessert med nötcrisp

 
Överraska med en dessert, det går oftast hem. Min yoghurtdessert är enkel, fräsch och uppskattad men kan också duga som en riktigt lyxig frukost.
Få ingredienser kompenserar för lite jobb med att karamellisera nötterna. Så här gör jag dessert till 4 personer:
 
Turkisk eller grekisk yoghurt
3 dl hackade nötter av olika sort
1 dl socker
½ lime
granatäpple
 
Välj  och hacka nötter efter eget tycke och smak, jag använde hasselnötter, mandel och valnötter. Häll socker i en torr stekpanna och låt det smälta till det blir flytande och gyllenbrunt. Vänd ner nötterna och rör om så att alla nötter blir karamelliserade. Avbryt när de fått fin färg genom att pressa lime över. Häll genast upp nötblandningen på bakplåtspapper och låt det svalna.
 
Lägg yoghurt i en serveringsskål. Hacka isär nötcrispet för att undvika för stora bitar. Lägg crispet ovanpå yoghurten och toppa med granatäppelkärnor.
 
Gott och fräscht 🥄
 
//Ann-Sofie

Kommentera här: