Älgfärsbiffar med enbär

Hösten är här och då finns det också älgfärs, mums! Om man gillar viltsmaken kan man öka den med enbär och varför inte lite gelé i såsen.
Så här gör jag älgfärsbiffar på ca 500 g färs:
2 ägg
ett knippe persilja
25 enbär
salt och grovmalen svartpeppar
grädde och vatten
1 msk soja
1 msk konc viltfond
2 msk vinbärsgelé
maizenaredning
smör till stekningen
Separera äggen och lägg vitorna i en vispskål. Hacka persiljan och krossa enbären i mortel, blanda med äggulorna och krydda med salt och peppar. Arbeta ner färsen i blandningen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i färssmeten. Forma till biffar och bryn dem i smör.
Ta upp biffarna och vispa ur pannan med grädde och vatten. Tillsätt soja och viltfond och låt såsen koka ihop en stund. Red ev av den med maizenaredning. Lägg i gelé och låt den smälta ner i såsen. Lägg i biffarna och låt de koka med en stund.
Givetvis serverar vi biffarna med nykokt potatis, vinbärsgelé och inlagd gurka.
En riktig höstmiddag!
//Ann-Sofie