Parmesankorg med god röra och marinerade räkor

 
Vem vill inte bjuda på något extra ibland? Här kommer ett tips på en förrätt som kräver en del förarbete men slinker ner lätt när den serveras. Man kan antingen göra dem små som en amuse-bouche eller som här, lite större som en förrätt.
Så här gör jag 6-8 st:
 
Parmesankorgar
 
Ca 150 g parmesanost finrivs.
Rita upp cirklar i lagom storlek på ett bakplåtspapper,
lägg riven ost inuti cirklarna.
 
 
Gör inte fler än 4 stycken samtidigt
Grädda i ugnen 225 grader i ca 4 minuter
 
 
Låt dem svalna något
lägg dem över en liten skål eller dyligt.
 
 
Kläm till så att det blir formade som en korg.
Låt dem svalna ordentligt innan de vänds.
 
 
Marinerade räkor
300 g färska räkor med skal
saften av en citron
2 msk olivolja
2 tsk sambal oelek
1 msk fytande honung
salt och peppar
 
Skala räkorna och blanda ihop marinaden. Låt räkorna marinera i kylskåpet i minst 1 timma.
 
Avocado- och gurkröra
2 dl Smetana alt. creme fraiche
1 liten gurka
2 avocado
marinad från räkorna
 
Ta bort mitten av gurkan och finhacka resten. Hacka också avocado. Blanda samman med smetana och smaka av med marinaden från räkorna.
 
Vid servering läggs röran i parmesankorgarna, toppa med räkorna och garnera med ex koriander.
 
Imponera dina gäster med denna förrätt!
 
//Ann-Sofie

Kommentera här: