Pestobullar

Mina pestobullar jäser bara en gång, därför är de värda att baka 😏
Fantastiska bullar till soppan eller pastan, jag rekommenderar dem verkligen. Här har jag gjort dem med två olika fyllningar, ramslökspesto eller röd pesto. Så här gör jag ca 25 bullar:
Degen
1 msk salt
1 msk honung
½ dl olivolja
5 dl fingervarmt vatten
ca 15 dl vetemjöl eller det du behöver för en smidig deg
Smula jästen i en bunke och strö på salt, honung och olja. Häll på vattnet och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt mjöl och knåda ihop till en deg. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred pesto över hela rektangeln, jag valde röd pesto till den ena och min egen ramslökspesto på den andra men det går lika bra med vanlig grön pesto.
Rulla ihop degen som när man gör kanelbullar, skär dem i ordentliga bitar, ca 5 cm och lägg dem i formar på en plåt. Låt nu bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg,
välj topping
Till röda bullarna
riven västerbottensost
hackad färsk rosmarin
Till gröna bullarna
riven västerbottensost
pinjenötter
Grädda bullarna i 220 grader varmluft i ca 12 minuter och låt dem kallna på plåten.
Hur ska man kunna välja?
//Ann-Sofie