Torskrygg med sandefjordsås

Sandefjordsås är verkligen inte svårt att göra men är en riktig festsås. Den livar upp alla fiskrätter och passar fint även till grönsaker, särskilt sparris.
I denna rätt använder jag fryst torskrygg och för att den ska hålla ihop ugnsbakar jag den.
Torskrygg
Krydda tinade torskryggsfiléer med salt och citronpeppar. Lägg dem i ugnsfast form och häll vitt vin runt om, ca 1 cm. Lägg en citronskiva ovanpå varje filé. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Fisken får inte bli torr.
Sandefjordsås
2 dl creme fraiche
200 g smör
salt och peppar
1-2 msk citronsaft
röd stenbitsrom
hackad gräslök
Tänk på att denna sås inte får koka. Värm grädden i kastrull och låt creme fraiche smälta ner i den varma grädden. Tillsätt smör i små kuber efter hand de smälter i såsen. När allt smör är tillsatt tjocknar såsen, smaka då av med salt, peppar och citronsaft. Innan serveringen tillsätts stenbitsrom och gräslök i lagom mängd.
Det blir ganska mycket sås till 4 filéer, ni kommer att förstå varför 😍
//Ann-Sofie