Het pastagratäng

 
En pastagratäng är en bra och enkel lösning som vardagsmat men också nu när gästerna trillar in under sommaren. Min gratäng är lite het men hur het avgör man själv. Så här gör jag gratäng till ca 6 personer:
 
500 g fylld pasta, jag valde tortellini med skinka och ost
250 g rökt skinka i bit
1 purjolök
3 dl grädde
½ dl tomatpuré
knappt 1 dl mango chutney
1-2 msk sambal oelek
cajennpeppar och salt
riven ost som topping
smör till stekning
 
Gör det enkelt för er och köp färdigfylld färsk pasta. Koka den enl. anvisningen och låt den rinna av ordentligt.
Skär skinkan i tärningar och strimla löken, fräs det i smör en stund. Häll på grädde, tomatpuré, mango chutney och sambal oelek och låt allt koka ihop en stund. Smaka av med cajennpeppar och salt.
Häll i pastan och rör runt, häll upp allt i en ugnssäker form. Strö ost över för att få fin färg. Grädda i 220 grader varmluft i 15-20 minuter.
 
Servera med sallad och ett gott bröd.
 
Uppskattat!
 
//Ann-Sofie

Kommentera här: